måndag 19 april 2010

Äntligen som Gert hade sagt!

Dagen efter en triumferande seger mot Ellos, vilket vi får hoppas är vändningen denna säsongen, så kommer ytterligare ett glädjebesked. Som fadern till huvudpersonen hade uttryckt sig "Tobbe é klar!". Ett nytt kontrakt som står daterat till 2013 är ljuv musik.

~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~2sill10.se~

Men för att återgå till gårdagens händelser från Gamla Ullevi, så började det som dem övriga matcherna den senaste tiden har slutat. Efter fem minuter smet den gamla IFK-spelaren Martin Ericsson igenom försvaret och hängde 1-0 bakom Kim. Då spred sig oron i kroppen att man återigen skulle få gå Walk of shame hemåt efter matchen.
I 16" så hände det som förmodligen avgjorde matchen. Ellos tappar bollen på mittfältet och IFK slår en boll på djupet till Hysén som kommer fri mot Covic. Hysen petar bollen förbi en utrusande målvakt men blir sedan överkörd. Respass för Covic och en stor möjlighet att ta hem matchen.
Det skulle inte dröja många minuter innan utvisningen fick effekt. I 20" så krigar Seb in ett mål som är hans första säsongen. IFK fortsätter trumma på och Hysén skapar i 40" en frispark som Hjalmar förvaltar på bästa möjliga vis.
I halvtid så byts Seb ut efter och in kommer Olsson.

Andra halvlek börjar trevande från IFK och Ellos pressar på trots manfallet. Detta resulterar i några halv-chanser och en bra räddning av Kim på ett skott från nära håll av Bajrami.
Det skulle sedan dröja till 81" innan J.J får peta in sitt första för matchen efter 4 skott från 1m framför mål där Ellos inbytte målvakt gör några riktiga parader.
J.J var även ansvarig för 4-1 efter inspel av Sella och tog därmed över ledningen i den interna skytteligan.
Ytterligare ett glädjebesked igår var att Söder var med och visade att han blir att räkna med i år. Inbytt i 75" och jobbade på bra på vänsterkanten och skapade mycket. Detta resulterade i 90" 5-1 av just nämnde Söder efter framspel från Lund som hade letat sig upp till straffområdet.

För att sammanfatta gårdagen så var det stundtals mycket bra spel, för att sedan tappa det helt. Backlinjen sköter sig bra, dock så har Adam en bit kvar till gammal god matchform. Funderar även på vad dem har emot vänsterkanten. 9 av 10 anfall som görs via kanterna går via högerkanten. Vad är det som gör att det blir så?

Nu väntar Åtvidaberg borta på Torsdag. Hoppas formen håller i sig och det lossnar för laget.

AIK har, som den blinda hönorna dem är, lyckats hitta ett korn och leder med 2-0 borta mot Kalmar. Glädjande att se att dem har lyckats tredubbla sin målskörd, trots att deras nästa stjärnvärvning, efter den strålande värvningen av Eguren, inte blev spelklar.