lördag 6 februari 2010

Det går bra nu!

Nyss hemkommen från IFK - Aalborg och det känns bra!
3-1 tippade jag innan match och så blev det också. IFK var bra - riktigt bra. Fan att man aldrig spelar på resultat man bara slänger ur sig när någon frågar. Försökte spela pengar på att matchen skulle bli avbruten pga snöbollskastning, men där förlorade man. Skönt kanske.

Vårt nyförvärv Falsetas fullkomligt dominerade mittfältet idag och Elmar hade stundtals lekstuga på sin vänsterkant, men arbetade hårt i försvaret med säkra brytningar och hela tiden på rätt sida boll. Ericsson visade att viljan fanns där. Det som saknades var nog en Wanderson som kunde plocka in alla nickdueller han vann.

Aalborg dundrade in 0-1 efter några minuter på volley efter att vi rensat bollen rakt ut i banan. Det har hänt några gånger nu och sådant kan straffa sig. Hysén pillade in kvitteringen efter att Aalborgs målvakt fumlat rejält.

1-1 i halvtid var ett rättvist resultat och medan snöbollarna fullkomligt haglade funderade jag på vad som egentligen hände med Dyrestam i 14:e minuten. Enligt sensationsblaskan Aftonbladet har vi en ny knäskada att tampas med. Jag tror inte på det. Det får helt enkelt inte vara så.

I andra halvlek spelade vi offensivt 3-1-4-1-1 och då blev det fart i både anfallsspel och den stelfrusna publiken. 3100 stycken.
2-1 efter en tilltrasslad situation där Hysén håller sig framme (precis som 1-1) och 3-1 när Hjalmar fullkomligt bombade in en frispark sedan Sigurdsson dribblat sig igenom Aalborg från backplats ända upp till straffområdet. Jakob Johansson var riktigt nära att trycka in 4-1 men kom lite fel och nickade över ribban.

Det man möjligtvis kan önska sig är lite lugnare spel i anfallet och att samspelet Ericsson - Hysén får en chans att spela ihop sig ordentligt. Pär Ericsson ÄR en Wernbloom-typ. Nu måste han bara kom in i laget ordentligt.

Hög press, klapp-klapp och få långbollar. Blåvitt spelade sig ur de flesta situationerna och vek sig inte en tum i närkamperna. Håll i hatten Kalmar - här kommer änglarna!